Asetukset

Kun jäsen/vanhempi päivittää omat tietonsa, pysyy seuran jäsenrekisteri tietoineen aina ajan tasalla. Päivitettäviä jäsentilin tietoja ovat esimerkiksi yhteystiedot, tietosuoja-asetukset, viestintäasetukset, laskun toimitustapa, ryhmäjäsenyydet ja jäsentilin käyttöoikeudet.

Lisäksi jokainen henkilö voi päivittää myClub-tunnuksensa sähköpostiosoitteen, nimen tai salasanan. Asetusten määritys onnistuu käteväsi joko mobiilisovelluksessa tai selainversiossa

Asetusten määritys myClub-mobiilisovelluksessa

Asetuksia pääsee muokkaamaan Profiili-sivulta (sovelluksen alareunan oikeanpuoleisin kuvake). Avautuvalla sivulla voit muokata myClub-tunnustasi (kirjautumisessa käyttämäsi sähköposti + salasana) sekä sovelluksen kielen (suomi, ruotsi tai englanti).

Jäsentilikohtaisten asetusten muokkaus onnistuu seuraavasti: Profiili-sivulla klikkaa Jäsentilien asetukset ja valitse jäsentili, jonka tietoja haluat muokata. Valitse muokattava osa-alue klikkaamalla ko. sivu auki. Tietojen muokkauksen jälkeen muista tallentaa muutokset oikean yläkulman check-merkistä.

 • Jäsentiedot Voit muokata jäsenkortissa esiintyviä perustietoja kuten nimi ja syntymäaika sekä yhteystiedot. Voit myös muokata huoltajan tietoja sekä lisätä tai poistaa huoltajan. Mikäli seura on asettanut omia täytettäviä lisäkenttiä, voit muokata myös niitä Jäsentiedot-kohdassa. Oman kuvan voit vaihtaa klikkaamalla kuvasi kohdalla.

 • Tilin tietosuoja-asetukset Voit muokata ja määrittää, mitä tietojasi näytetään tai ei näytetä sisäisesti seurassa seuran jäsenille tai julkisesti kaikille, jotka eivät ole kirjautuneena myClubiin (esim. seuran kotisivuilla).

 • Tilin käyttöoikeudet Voit lisätä tai poistaa jäsentilin käyttöoikeuden. Jäsentiliä voi käyttää useampi henkilö (esim. lapsi, äiti, isä) kirjautumalla omalla myClub-tunnuksella. Kutsuessasi uuden henkilön käyttämään jäsentiliä hyväksyt palvelun käyttöehdot tämän puolesta. Mikäli kutsuttava henkilö on yli 13-vuotias, hyväksyy hän ehdot itse vielä uudestaan.

 • Viesti- ja laskutusasetukset Valitse, mihin jäsentilillä esiintyviin sähköpostiosoitteisiin (ja puhelinnumeroihin) seuran lähettämät laskut, tiedotteet, viikkokatsaukset ja viestit tulevat. Voit myös valita laskujen toimitustavan (sähköposti, E-lasku). Voit myös valita, haluatko saada viesteistä ja laskuista myClub-ilmoitukset puhelimeesi.

 • Ryhmät Näet sivulla ryhmät, joihin hallinnoimasi jäsentili kuuluu. Voit liittyä seuran sallimiin muihin ryhmiin Liity muihin ryhmiin -välilehdellä: klikkaa ryhmän nimeä, valitse itsellesi sopiva jäsentaso ja Liity ryhmään.

Samalta sivulta löydät myös seuran tietosuojaselosteen. Voit myös pyytää oman jäsentilisi sulkemista, mikäli et enää ole mukana seuran toiminnassa. Sulkupyyntösi lähtee seuran pääkäyttäjien sähköpostiin.

Asetusten määritys selainversiossa

myClub-tunnuksen voit päivittää klikkaamalla oman nimen kohdalla alasvetovalikko auki ja myClub-tunnus. Avautuvalla sivulla klikkaa Muokkaa myClub-tunnusta.

Jäsentilikohtaisten asetusten muokkaus onnistuu seuraavasti: klikkaa oman nimesi kohdalla alasvetovalikko auki ja klikkaa Omat tiedot. Valitse muokattava osa-alue klikkaamalla ko. sivu auki ja Muokkaa. Tietojen muokkauksen jälkeen muista tallentaa muutokset klikkaamalla Päivitä.

 • Omat tiedot Voit muokata jäsenkortissa esiintyviä perustietoja kuten nimi ja syntymäaika sekä yhteystiedot. Voit myös muokata huoltajan tietoja sekä lisätä tai poistaa huoltajan. Mikäli seura on asettanut omia täytettäviä lisäkenttiä, voi muokata myös niitä Omat tiedot -välilehdellä. Oman kuvan voit myös vaihtaa tällä välilehdellä.

  Näet sivulla myös ryhmät, joihin hallinnoimasi jäsentili kuuluu. Voit liittyä seuran sallimiin muihin ryhmiin klikkaamalla Liity ryhmiin. Avautuvalla sivulla valitse oikea ryhmä ja itsellesi sopiva jäsentaso ja Liity ryhmään.

 • Asetukset Valitse, mihin jäsentilillä esiintyviin sähköpostiosoitteisiin (ja puhelinnumeroihin) seuran lähettämät laskut, tiedotteet, viikkokatsaukset ja viestit tulevat. Voit myös valita laskujen toimitustavan (sähköposti, E-lasku).

 • Tietosuoja Voit muokata ja määrittää, mitä tietojasi näytetään tai ei näytetä sisäisesti seurassa seuran jäsenille tai julkisesti kaikille, jotka eivät ole kirjautuneena myClubiin (esim. seuran kotisivuilla).

 • Käyttäjät Voit lisätä tai poistaa jäsentilin käyttöoikeuden. Jäsentiliä voi käyttää useampi henkilö (esim. lapsi, äiti, isä) kirjautumalla omalla myClub-tunnuksella. Kutsuessasi uuden henkilön käyttämään jäsentiliä hyväksyt palvelun käyttöehdot tämän puolesta. Mikäli kutsuttava henkilö on yli 13-vuotias, hyväksyy hän ehdot itse vielä uudestaan.

Tietosuoja-asetukset

myClub-palvelussa henkilötietoja ei oletusarvoisesti saateta rajoittamattoman henkilömäärän saataville ilman luonnollisen henkilön myötävaikutusta; järjestelmässä on oletusarvoinen tietosuoja automaattisesti päällä.

Loppukäyttäjällä eli seuran jäsenellä on hallinnassaan omien henkilötietojen näyttäminen esimerkiksi seuran web-sivulla (pelaajakuvat ja tiedot) sekä osallistujalistan henkilötietojen näkyminen tai yhteystietojen jakaminen ryhmän tai joukkueen muille jäsenille. Henkilötietojen näyttämiseen vaaditaan jäsenen suostumus.

 • Julkisesti Kun jäsen on asettanut henkilötiedon tilaan Julkisesti, voidaan henkilön pelaajakortti näyttää seuran verkkosivulla myClub-julkaisuissa tai julkisten tapahtumailmoittautumisten osallistujalistalla niiltä osin kuin kentät on asetettu julkisiksi. Tiedot näkyvät tällöin siis rajoittamattomasti internetissä.

 • Seuralle Kun henkilötieto on asetettu tilaan Seuralle, voidaan henkilön tietoja näyttää rajoitetusti seuran jäsenpalveluun sisäänkirjautuneille. Tiedot näkyvät esimerkiksi Yhteystiedot-välilehdellä ja ryhmän tapahtumien osallistujalistalla niiltä osin kuin kenttien näkyvyys on asetettu sisäiseksi tai julkiseksi.

Tietosuoja-asetusten määrittäminen mobiilisovelluksessa

 1. Mene Profiili-sivulle.

 2. Klikkaa Jäsentilien asetukset.

 3. Valitse jäsentili, jonka asetuksia haluat muokata

 4. Klikkaa Tilin tietosuoja-asetukset.

 5. Päivitä tiedot ja tallenna klikkaamalla oikean yläkulman check-merkkiä.

Tietosuoja-asetusten määrittäminen selainversiossa

 1. Klikkaa oman nimesi kohdalta alasvetovalikko auki.

 2. Mene Omat tiedot > Tietosuoja-sivulle.

 3. Klikkaa Muokkaa, päivitä tiedot ja Tallenna.

Esimerkkivalinnat tietosuoja-asetuksille

 • Kuva - Julkisesti

 • Etunimi - Julkisesti

 • Sukunimi - Julkisesti

 • Pelinumero - Julkisesti

 • Jäsentaso - Julkisesti

 • Sähköpostiosoite - Seuralle

 • Puhelinnumero - Seuralle

 • 1. Huoltajan nimi - Seuralle

 • 1. Huoltajan sähköpostiosoite - Seuralle

 • 1. Huoltajan puhelinnumero - Seuralle

 • 2. Huoltajan nimi - Seuralle

 • 2. Huoltajan sähköpostiosoite - Seuralle

 • 2. Huoltajan puhelinnumero - Seuralle

Viestintä- ja laskutusasetukset

Viesti- ja laskutusosoitteiden määritys onnistuu kätevästi joko mobiilisovelluksella tai selainversiossa.

Viesti- ja laskutusosoitteiden määritys mobiilisovelluksessa

Valittavissa olevat sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot ovat näkyvissä Jäsentilin asetukset > Jäsentiedot-sivulla.

 1. Mene Profiili-sivulle.

 2. Klikkaa Jäsentilien asetukset.

 3. Valitse jäsentili, jonka asetuksia haluat muokata.

 4. Klikkaa Viesti- ja laskutusasetukset

 5. Päivitä tiedot ja tallenna klikkaamalla oikean yläkulman check-merkkiä.

Viesti- ja laskutusosoitteiden määritys selainversiossa

Valittavissa olevat sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot ovat näkyvissä Omat tiedot -sivulla.

 1. Klikkaa oman nimesi kohdalta alasvetovalikko auki.

 2. Mene Omat tiedot > Asetukset-sivulle.

 3. Klikkaa Muokkaa, päivitä tiedot ja Tallenna.

Laskun postiosoite

Laskun postiosoite voidaan määritellä erikseen jäsentiedoissa. Oletusarvoisesti laskulle tulostuu jäsenen tietoihin kirjattu nimi ja osoite, paitsi alle 18-vuotiaan tapauksessa ensimmäisen huoltajan nimi. Lisäksi seuran niin salliessa on mahdollista syöttää erillinen laskutusosoite, jota käytetään jäsentietojen sijasta.

Muokattavat asetukset

Vinkki

Mobiilisovelluksessa voit toimitusosoitteiden lisäksi valita, saatko viesteistä ja laskuista ilmoituksia puhelimeesi.

 • Laskut valitse laskun toimitustapa. Valitse lisäksi sähköpostiosoitteet, joihin laskut toimitetaan. Vähintään yksi sähköpostiosoite tulee olla valittuna.

 • Yhteisön viestit valitse sähköpostiosoitteet, joihin yhteisön sähköpostiviestit toimitetaan sekä valitse matkapuhelinnumerot joihin yhteisön tekstiviestit toimitetaan.

 • Viikkokatsaus valitse sähköpostiosoitteet, joihin viikkokatsaus toimitetaan (tapahtumat, lukemattomat tiedotteet, avoimet laskut) sekä viikonpäivä, jolloin viikkokatsaus lähetetään.

  Viikkokatsausta ei lähetetä, jos käyttäjällä ei ole avoimia laskuja, lukemattomia tiedotteita, seuraavalle viikolle ei ole tapahtumia, käyttäjä ei ole käyttänyt palvelua yli kuuteen kuukauteen tai käyttäjän kirjautuminen palveluun on estetty.

 • Ilmoittautumisvarmistus valitse sähköpostiosoitteet, joihin tapahtumaan ilmoittautumisen varmennussähköposti lähetetään.

 • Tapahtumamuutokset valitse sähköpostiosoitteet, joihin lähetetään sähköposti-ilmoitus, jos kahden viikon sisällä olevissa tapahtumissa tiedot muuttuvat. Tapahtumamuutosilmoituksia ei lähetetä jos käyttäjä ei ole käyttänyt yli kahteen kuukauteen palvelua, käyttäjän kirjautuminen palveluun on estetty tai jos tapahtuma on luotu samana päivänä, jolloin tapahtuma on.

 • Kommentit valitse sähköpostiosoitteet, joihin tapahtumien ja tiedotteiden kommentit ja pikaviestit lähetetään.

Video-ohje

Last updated