Links
Comment on page

MobilePay Invoice

Laskutuksen läpisyöttö - seuramaksut swaippamalla maaliin
Huomaa
MobilePay Invoice -lisäpalvelu poistu käytöstä 31.12.2023, sillä MobilePay lopettaa kyseisen palvelun tuottamisen vuoden 2024 alussa.

Esittely

Seura julkaisee laskun, ja jäsenen puhelin piippaa. Jäsen avaa MobilePayn ja swaippaa laskun maksetuksi. Puhelin takaisin taskuun ja takaisin kentälle hymyssä suin. Rahat kilahtavat seuran tilille nopeasti ja helposti.
MobilePay Invoicella laskuttaminen on helpompaa ja laskun maksaminen seuran jäsenille todella vaivatonta. Seura lähettää laskuja normaaliin tapaan, ja jäsen valitsee omissa asetuksissaan laskun vastaanottotavaksi MobilePayn. Laskun julkaisun jälkeen lasku näkyy jäsenen/vanhemman MobilePay-sovelluksessa, ja sen voi maksaa heti tai myöhemmin ilman viivakoodien ja viitteiden naputtelua - pelkkä swaippaaminen riittää.
Tuttu, turvallinen ja helppo MobilePay sopii täydellisesti seuratoimintaan
 • Yli 1,4 miljoonalla suomalaisella on MobilePay käytössä
 • Maksuton kaikkien pankkien asiakkaille
 • Mobiilimaksaminen on kasvavin maksutapa Suomessa
 • Asiakas päättää - jäsen saa itse valita MobilePayn maksutavaksi

Käyttöönotto

Pääkäyttäjä voi aktivoida lisäpalvelun suoraan myClubista. Lue lisää MobilePay Invoicesta ja tilaa heti!
 1. 1.
  Aktivoi lisäpalvelu suoraan myClubista Asetukset > Lisäpalvelut > MobilePay Invoice klikkaamalla Osta palvelu.
 2. 2.
  Klikkaa Rekisteröi palvelu, jolloin siirryt MobilePayn rekisteröintisivulle.
 3. 3.
  Kirjaudu MobilePay-portaaliin. (Mikäli seura on jo rekisteröitynyt aiemmin MobilePayn portaaliin esim. MyShop-palveluun, onnistuu kirjautuminen ja Invoicen käyttönotto samoilla käyttäjätunnuksilla.) Mikäli seuralla ei vielä ole käyttäjätiliä, luo uusi tili.
 4. 4.
  Anna myClubille (Taikala Oy) oikeus käyttää seuran MobilePay-tunnuksia mahdollistaakseen laskujen välityksen. Tämä tapahtuu avautuvalla sivulla Kolmannen osapuolen integraatio MobilePaylla. Varmista, että Invoice-valintaruutu on valittuna ja klikkaa Kyllä, salli.
  • Mikäli seuralla on jo MobilePay-tunnukset ja MobilePayn portaali antaa virheen antaessa oikeuksia myClubille, varmista, että Invoice-tuote on valittuna portaalissa. Portaalin vasemmassa palkissa klikkaa Lisää tuote ja valitse Invoice.
 5. 5.
  Klikkaa avautuvassa näkymässä Jatka, jolloin siirryt takaisin myClubiin.
 6. 6.
  Liitä myClubissa oleva pankkitili MobilePay-laskuttajaan klikkaamalla Liitä pankkitili laskuttajan kohdalta. (MobilePayn portaalissa voit lisätä useita laskuttajia (pankkitilejä). Tämä on mahdollista, kun Mobilepay on hyväksynyt alkuperäisen pankkitilin rekisteröinnin.)
 7. 7.
  Valitse oikea pankkitili ja Vahvista.
 8. 8.
  Kun pankkitili on liitetty laskuttajaan, MobilePay Invoice on valmiina käytettäväksi.
Huomaa
MobilePay Invoicen käyttö on mahdollista, kun seuralla on Kirjanpito-lisäpalvelu tilattuna.

Tiedota ja ohjeista jäsenistöä

Muista tiedottaa seuran jäsenistöä uudesta ja helposta maksutavasta! myClub-tiedotteella tai sähköpostilla tavoitat jäsenet parhaiten. Voit soveltaa alla olevaa esimerkkitiedotetta ja ohjeistusta jäsenille.
Esimerkkitiedote
Jäsentiedote: Uusi maksutapa - maksa seuralaskut helposti MobilePaylla
Seuramme on ottanut käyttöön uuden maksutavan, MobilePay Invoicen. Uuden palvelun avulla seuran jäsen/vanhempi voi halutessaan valita laskujen toimitustavaksi MobilePayn, jolloin seuran lähettämät laskut löytyvät jatkossa jäsenen/vanhemman MobilePay-sovelluksesta (sähköpostilaskun sijaan). Laskut voi maksaa helposti swaippaamalla MobilePayssa.
MobilePay-laskun voi ottaa käyttöön myClubin selainversiossa Omat tiedot > Asetukset > Toimitusosoitteet > Laskut sivulla.
myClub-mobiilisovelluksessa MobilePay-laskun voi ottaa käyttöön Jäsentilien asetukset > Viesti- ja laskutusasetukset sivulla.
Huomioi, että vastaanottaakseen laskuja MobilePayhin, tulee olla rekisteröitynyt MobilePay-käyttäjä. Lisäksi puhelinnumero (sama kuin MobilePayssa) tulee olla tallennettuna myClubiin.

Uuden tilin luonti

myClubin MobilePay Invoice -lisäpalvelun käyttö ja käyttöönotto edellyttää, että seura on rekisteröitynyt MobilePayn portaaliin. Mikäli seuralle ei ole käyttäjätunnuksia MobilePayn portaaliin, luo tunnukset seuraamalla alla olevia ohjeita.
 1. 1.
  Klikkaa MobilePayn kirjautumissivulla Oletko uusi asiakas? Aloita tästä.
  \
 2. 2.
  Luo käyttäjätili syöttämällä sähköposti, salasana ja puhelinnumero. Lue ja hyväksy ehdot ja klikkaa Rekisteröidy.
  \
 3. 3.
  Kirjaudu edellisessä kohdassa luomillasi tunnuksilla MobilePayn portaaliin, jossa tulee edetä neljän vaiheen läpi (ylälaidan välilehdet). Ensimmäisellä välilehdellä Yritys täytä yrityksen (=seuran) tiedot ja yhteyhenkilön tiedot. Siirry seuraavaan vaiheeseen klikkaamalla Seuraava.
  \
 4. 4.
  Valitse sivulla oikea tuote eli Invoice ja klikkaa.
  \
 5. 5.
  Välilehdellä Dokumentaatio vastaat seuran toimintaan ja myyntiin liittyviin kysymyksiin.
  \
 6. 6.
  Tietosi on rekisteröity.
  \
 7. 7.
  Mene sivulle Asetukset ja lisää seuran pankkilit klikkaamalla Lisää uusi pankkitili. Seuraa sivun ohjeita ensimmäisen tilin vahvistamiseksi. Voit lisätä useamman pankkitilin, kun MobilePay on hyväksynyt alkuperäisen pankkitilin rekisteröinnin.
  \
 8. 8.
  Saat MobilePaylta sähköpostia, jossa on lisäohjeita seuran dokumenttien lähettämiseen ja tunnistautumiseen palveluun.
 9. 9.
  Kun MobilePay on ollut sinuun yhteydessä ja vahvistanut Invoice-palvelun avaamisen, voit suorittaa käyttöönoton ja MobilePay-tilin liittämisen seuran myClubiin käyttöönotto-ohjeita seuraamalla.