Viestintä

Laadukas ja tarkka viestintä on äärimmäisen tärkeää toimivan seura-arjen kannalta. Helppo jäsenviestintä onnistuu vaivattomasti, kun jäsenien yhteystiedot ovat ajantasalla ja oikeassa paikassa. Keskeistä viestinnässä on myös se, että viestit lähetetään vain niille, joita kyseinen asia koskee (esim. viikonlopun turnaukseen osallistuvat pelaajat). Jotkin asiat ovat myös luonteeltaan sellaisia, joten vain asianosaisilla on oikeus nähdä viestin sisältö (esim. hallituksen sisäinen viesti). myClubilla viestin kohdistaminen juuri oikealla vastaanottajajoukolle on helppoa.

Sähköpostiviestin lähettäminen on yleinen tapa hoitaa viestintää seurassa. Koska jäsenien yhteystiedot ovat myClubissa ajantasalla, löytää viesti perille aina oikeaan osoitteeseen. Erillisiä hankalia sähköpostilistoja ei siis tarvita. Seurajohto, valmentajat, ryhmien ohjaajat, joukkueenjohtajat tai rahastonhoitajat voivat käyttöoikeuksien sallimissa rajoissa näppärästi lähettää sähköpostia myClubissa joko koko seuralle tai omalle ryhmälle.

Tiedotteet sopivat hyväksi viestintätavaksi yleisluontoisista asioista. Tiedotteet voidaan asettaa näkyviksi joko julkisesti tai sisäisesti. Mikäli tiedote on julkinen, näkyy se esimerkiksi seuran kotisivuilla, mikäli seuralla on käytössä kotisivupaketti tai tiedotteista on luotu julkaisu seuran kotisivuille. Sisäinen tiedote näkyy vain kyseisen ryhmän (ja aliryhmien) jäsenille heidän kirjautuessaan palveluun. Tiedotteen voi toki lähettää myös sähköpostilla jäsenille. Toimihenkilö voi tiedotteen julkaisun yhteydessä myös asettaa, että tiedotteesta tulee ilmoitus jäsenen mobiilisovellukseen.

Tekstiviestit sopivat viestintätavaksi erityisesti silloin, kun tieto pitää saada jäsenille nopeasti, esimerkiksi treenien peruuntuessa.

Tapahtumien ja tiedotteiden kommenttikentät ovat hyvä viestintäkanava kaksisuuntaiseen viestintään esimerkiksi valmentajien ja jäsenten välillä. Jäsenen ilmoittautuessa tapahtumaan seuraa hän tapahtumaan liittyvää keskustelua. Tällöin jäsen saa ilmoituksen uusista tapahtumaan liittyvistä viesteistä joko mobiilisovelluksen ilmoituksena tai sähköpostilla, riippuen jäsenen asettamista viestiasetuksista. Tiedotteisiin liittyvää keskustelua jäsen alkaa seuraamaan ja saamaan ilmoituksia, kun hän on kerran kommentoinut tiedotetta.

Last updated