Laskutus

Jokaisen seuran toiminnan ytimessä on hyvinvoiva talous, joten seuratoimintaan liittyvien laskujen lähetyksen ja hallinnan tulee olla helppoa. Laskutuksen helppoutta tukee ajantasainen ja hyvin hoidettu jäsenrekisteri, joten toimivaan jäsenhallintaan tulee myös panostaa. Tässä osiossa on laskutukseen liittyviä ohjeita ja vinkkejä.

Laskun luonti ja lähetys onnistuu nopeimmillaan jopa 30 sekunnissa. Tätä ennen kannattaa olla luotuna sopivia tuotteita, jotka vain lisätään laskulle.

Kun jäsenet maksavat laskuja, maksuseuranta tulee hoitaa automatisoidusti tai manuaalisesti. Toimihenkilö voi myös viedä joko erääntyneet, maksetut tai avoimet laskut Excel-tiedostoon ulkoista käyttöä varten.

Välillä jokin menee pieleen joko laskun lähetyksen tai maksun yhteydessä; täältä löytyy poikkeustilanteita laskuihin liittyen. Esimerkiksi mikäli lasku on aiheeton, voi toimihenkilö tehdä hyvityslaskun.

Joskus laskun vastaanottajana on jäsenen sijasta yhteistyökumppaniyritys tai joukkue. myClubissa voi myös halutessaan antaa alennuksia, esimerkiksi perhealennuksia, luomalla negatiivisia laskurivejä laskulle.

Last updated